Het verhaal van Tas van Sas

Toen Sas nog een Sasje was

Toen Sas nog een Sasje was

Als kind vond ik het al altijd erg leuk om creatief bezig te zijn. Dat deed ik met haken, breien, punniken, tekenen en knutselen. Op de lagere school in Schaijk zat ik altijd wel ergens mee te frunniken in de klas. Later kwam daar nog borduren, quilten en naaien bij. Alles heb ik geleerd van mijn moeder die zelf ook graag bezig was met handwerken.

Vanuit de basisschool ging ik naar de Mavo in Heesch en ook daar vond ik de creatieve vakken het leukst en was daar ook wel goed in. De  volgende stap werd Sint Lucas in Boxtel. Helaas was ik te laat met aanmelden en werd het een tussenjaar op de Mode en kleding in Nijmegen. Daarna lukte het wel om op MTS Sint Lucas te komen en ging ik de richting Reclame en Presentatie technieken doen. Een erg leuke opleiding waar ik al mijn creativiteit kon gebruiken.

Na de MTS heb ik diverse baantjes gehad in de reclame wereld. Helaas kwam ik erachter dat daar heel veel stress bij kwam kijken. Alles moest gisteren af en of je heel snel nog een fantastisch idee kon ophoesten. Niks voor mij dus.

Bekleden van auto’s

Op een gegeven moment was ik thuis ( samenwonend met Rob ) al wat aan het bekleden gegaan, een stoel mocht een nieuwe hoes hebben. En van onze Seven auto moesten de stoelen smaller worden gemaakt en ook opnieuw bekleed. Ik had het nog nooit gedaan maar ging er gewoon mee aan de slag en ja, dat lukte wel.

Dus dat bekleden dat leek mij wel heel leuk om mee verder te gaan.  Via de gouden gids ( die bestond toen nog ) ben ik meubelbekleders in de buurt van Oss gaan zoeken. Belde ze gewoon op om te vragen of ik bij ze mocht komen werken en leren tegelijk, geen diploma maar wel twee rechterhandjes. Bij een autobekleder mocht ik op gesprek komen en daar ben ik aan het werk gegaan. Na een paar jaar daar gewerkt te hebben kregen Rob en ik het idee om samen een bedrijf in het autobekleden te gaan starten.

Manders autobekleding
Oldsmobile Manders autobekleding

Dat deden we in 2002 in Oss waar we toen woonden, een grote schuur hadden we al aan huis. Naaimachine en wat rollen stof gekocht en we konden van start met ons eigen bedrijf Manders autobekleding. Gereedschap had Rob genoeg omdat hij altijd in de motors heeft gewerkt. Nadat Rob een keer op een oldtimer weekend op het Autotron in Rosmalen had gestaan ging het allemaal goed aan het rollen. We kwamen daardoor ook eigenlijk per ongeluk in de goede branche terecht , oldtimers.  Heel mooi vakgebied waar mensen kwaliteit willen en je de tijd geven om het allemaal netjes te maken.

Verhuizing naar Reek

Na twee jaar in Oss te hebben gewerkt zijn we naar Reek verhuisd omdat we meer ruimte nodig hadden voor het bedrijf. Rob doet daar het klantcontact, het uit en in elkaar zetten van de onderdelen die we moeten bekleden en het bekleden zelf. Ook monteert hij alle cabrioletkappen. Mijn taak is om alle bekleding opnieuw te knippen/snijden en in elkaar te stikken. Waarbij we werken met stof , skai en leer.

Steeds als er een auto wordt bekleed in het leer dan blijven er altijd wel stukken leer over die we natuurlijk bewaren. En al heel lang  zaten er ideeĂ«n in mijn hoofd om daar nog eens een keer hele mooie dingen van te maken.

Start Tas van Sas

Tas Willeke en Portemonneetje in blauw  Tas van Sas

Eerst begonnen om kleine dingetjes van het leer te maken zoals portemonneetjes en sleutelhangers. Om dan het eerste tasje voor mezelf te maken omdat ik er hard een nodig had. En ook dacht nou moet het maar eens echt gebeuren.  Mijn schoonzus die mijn zelfgemaakte tas zag gaf me complimenten en zei dat ze ook wel eens zo’n tasje zou willen. Dus heb ik haar voor haar verjaardag een tegoedbon gegeven voor een tas van Sas. Waarbij de naam voor mijn huidige bedrijf was geboren. Officieel ben ik gestart op 1-11-2019

Daarvoor heb ik nog wel een tassen cursus gevolgd want ik had dan wel al 17 jaar ervaring met het werken met leer bij Manders autobekleding. Maar voor het tassen maken zijn er weer wat andere kneepjes van het vak nodig.

Kerstmarkt

Het nieuwe pand van Manders autobekleding en Tas van Sas

Tijdens de kerstmarkt in het wapen van Reek presenteerde ik voor het eerst al mijn leren tassen, portemonneetjes, sleutelhangers enz. En daar verkocht ik ook meteen mijn eerste 2 tassen en er volgde ook nog meer opdrachten uit zoals de kerst-tassen voor van de Berg transport. Wat was ik blij met alle belangstelling en verkopen, dit is waar ik van ga stralen.

Ondertussen waren we met het bedrijf verhuisd op ons eigen terrein maar naar een gloednieuw bedrijfspand. Waar we samen heerlijk werken en ook heel trots op zijn. Hier had ik ook de ruimte om een klein winkeltje te starten met mijn eigen gemaakte leren spulletjes. En hier kan ik ook iedereen ontvangen die langs komt om een tas op maat wil laten maken.

Tas op maat

Dat is ook echt mijn parade paardje een tas op maat maken naar jouw wensen. Allereerst vind ik het klantcontact erg leuk, mensen komen vaak bij mij met een tas probleem. Tijdens een gesprek word het duidelijk hoe de tas er precies uit moet komen zien. Ik krijg regelmatig klanten die een mooie tas voor hun laptop willen. Maar waar ook hun broodtrommel en drinkfles in moet passen zodat ze niet met 2 tassen naar hun werk hoeven gaan.

Als het ontwerp klaar is dan gaan we leer uitzoeken in een of meerdere kleuren. Daarbij is het ook weer best bepalend welke voering, fournituren ( rits, haakjes en ringen ) je gebruikt maar ook het garen kan de look van een tas echt veranderen.

Ik hou er van om met leer te werken echt een prachtig materiaal met zo veel mogelijkheden. Daarnaast is het maken van een tas of andere lederwaren echt fantastisch als je er iemand blij mee kan maken.

Je kunt me natuurlijk online vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. Ook kun alles van Tas van Sas vinden op mijn website, er staan veel toffe items in mijn webshop die je direct kunt bestellen.

Wil je op de hoogte blijven over alles van Tas van Sas dan kun je hier inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

Winkelwagen
Heb je een vraag?